Neckermann zorgt ervoor dat er in de winter geen stroomtekort is!

Neckermann zorgt ervoor dat er in de winter geen stroomtekort is!

Vrijdag 9 november 2018 — Wordt het deze herfst en winter bibberen in huis door een eventueel stroomtekort? En halen we binnenkort allemaal onze kaarsen boven? Als het van Neckermann afhangt, niet. Neckermann draagt alle Belgen in afschakelzone 7 en 8 een warm hart toe en geeft ze een energiekorting van € 100 op alle winterafreizen naar de zon.

Eind augustus besliste minister van Energie Marie Christine Marghem dat België geen strategische reserves aanlegt om de energiebevoorradingszekerheid tijdens de winter te garanderen. Door de aanhoudende onderhoudsproblemen met de Belgische kerncentrales moest de minister haar plan enkele weken geleden bijsturen. Zo polste ze bij haar ambtsgenoten in Nederland, Frankrijk en Duitsland voor extra energie tijdens de wintermaanden. Ook de energiegroep Engie Electrabel hees de zeilen in hun zoektocht naar stroomschepen om het dreigende stroomtekort in te dijken. Ondanks deze maatregelingen blijft de vrees voor een eventueel stroomtekort leven.   

Neckermann draagt met veel energie haar steentje bij om een eventueel stroomtekort te vermijden. Alle Belgen die in afschakelzone 7 en 8 wonen, ontvangen van 9 november tot en met 18 november een energiekorting van maar liefst € 100 op hun winterzonvakantie (pakket hotel + vluchten) met afreizen tussen november 2018 en maart 2019*. Klanten die op vakantie zijn, verbruiken thuis nauwelijks tot geen energie, hebben geen last van een eventueel stroomtekort én genieten van een pak zonne-energie in het zuiden. Het fleecedekentje bij kaarslicht thuis mogen ze dus binnenkort ruilen voor een diner bij kaarslicht op een zuiderse bestemming.

“De aanhoudende onzekerheid over een mogelijk stroomtekort tijdens de herfst- en wintermaanden houdt de Belgen onvermijdelijk bezig. Uit cijfers van ABTO – de vereniging van Belgische touroperators – blijkt dat 1 op de 3 Belgen tijdens de herfst- en wintermaanden 1 week op vakantie gaat naar het buitenland. Als we dat cijfer kunnen opkrikken, dan dragen we als organisatie zeker bij tot een verminderd energieverbruik in de Belgische huishoudens én is een stroomtekort mogelijks van de baan. Dankzij onze energiekorting van € 100 kunnen klanten bij Neckermann de nodige energie tanken op vakantie en besparen ze op hun verbruik thuis. Op vakantie gaan in de winter was nog nooit zo hartverwarmend!” 
(Bert Vanhaecke, Manager Yield & Product Neckermann België)

Naar aanleiding van de aanhoudende onzekerheid over een eventueel stroomtekort biedt Neckermann bovenop de energiekorting heel wat warme deals naar zuiderse bestemmingen. Klanten profiteren tijdens de herfst- en wintermaanden al vanaf € 219 p.p. van warme temperaturen, zonovergoten stranden en een verblijf van 7 nachten in een prachtig hotel (inclusief vluchten).

*Alle andere Belgen genieten ook van de energiekorting als ze hun winterzonvakantie reserveren in een Neckermann vakantiewinkel in afschakelzone 7 of 8. Specifiek gaat het over 25 Neckermann vakantiewinkels (in Aarschot, Brugge, Brugge-St. Kruis, Charleroi, Dilbeek, Geel, Genk, Gent, Geraardsbergen, Gerpinnes, Halle, Kortrijk, La Louvière, Lokeren, Messancy, Mol, Moeskroen, Namen, Ninove, Sint-Truiden, Tielt-Winge, Verviers, Waregem, Wetteren en Zottegem).