Neckermann/Thomas Cook: Derde meer Belgen op vakantie naar Egypte in 2017

Voor volgende zomer al helft meer boekingen dan zelfde periode vorig jaar

Maandag 11 december 2017 — De Belgische vakantieganger heeft opnieuw de weg gevonden naar Egypte. Dat stelt touroperator Neckermann/Thomas Cook vast na analyse van de boekingscijfers van het voorbije jaar. In 2017 ging een derde meer Belgen op reis naar Egypte. En de populariteit van het land zet zich ook door in de boekingen voor de zomer van 2018. De touroperator noteert vandaag al een stijging van ruim 50% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het toerisme in Egypte is sinds dit jaar bezig aan een remonte. Volgens cijfers van The United Nations World Tourism Organization is Egypte de tweede snelste stijger en stevent het af op 8 miljoen toeristen tegen eind 2017. Eenzelfde geluid bij touroperator Neckermann/Thomas Cook: het voorbije jaar ging een derde meer Belgen op vakantie naar Egypte.  Maar ook de verkoop voor de zomer van 2018 vertoont een opvallende stijging van meer dan 50%. Egypte staat daarmee op de vijfde plaats van meest geboekte bestemmingen, na Spanje, Turkije, Griekenland en Tunesië.

Egypte tweede populairste bestemming deze winter

Touroperator Neckermann/Thomas Cook ziet een duidelijke heropleving van de bestemmingen aan de Rode Zee deze winter. In de top 5 van populairste winterbestemmingen staat Egypte zelfs op een tweede plaats, waarbij het Spanje, dat traditioneel bovenaan de lijst prijkt, bijbeent. Bovendien wint het ook terrein van Marokko dat op de derde plaats staat.

“De uitstekende prijs/kwaliteitverhouding  van de Egyptische luxehotels en het klimaat, met name de zachte temperaturen van om en bij de 20 graden tijdens de kerstperiode, zijn populair bij de Belgen die de winterblues willen ontvluchten. Dat Belgen deze winter voor 199 euro per persoon 7 nachten in een vijfsterrenhotel kunnen verblijven, maakt Egypte bijzonder interessant.  De lage koers van het Egyptische pond is voor shopping terplaatse extra meegenomen.”
Claire Gennart, Neckermann/Thomas Cook

Strand in plaats van tempels

Strandvakanties winnen aan populariteit terwijl de belangstelling voor tempels en piramides afneemt. Met name Marsa Alam, in het Zuid-Oosten van Egypte, is een uitdager als snorkel- en duikparadijs vanwege de nog ongerepte koraalriffen. Maar ook Hurghada doet het goed  vanwege de mooie zandstranden.

Omdat de vraag aantrekt, hebben we opnieuw Sharm-el-Sheikh toegevoegd aan ons zomeraanbod, naast Hurghada en Marsa Alam.  Deze laatste bestemmingen langs de kust van de Rode Zee zijn de laatste jaren in populariteit toegenomen als alternatieven voor Sharm-el-Sheikh. Hurghada blijft onze meest geboekte Egyptische bestemming, maar Marsa Alam is overduidelijk aan een opmars bezig .”
Claire Gennart, Neckermann/Thomas Cook

Nathalie Meert Corporate Communication Manager at Neckermann/Thomas Cook